onsdag 29 april 2020

Odla mera!

Med våren vaknar min odlingsiver, jag skrev även om det i fjol. För den nyfikne kan jag meddela att det slutade med en bivattnare och en svartvinbärsbuske... Jaja, det kanske är nåt jag behöver lite mer tid till för att genomföra. ;-)

Häromkvällen låg jag och fantiserade om allt jag skulle odla, men sa åt mig själv att jag skulle börja lite smått med morötter och potatis. Samt kanske några jordgubbsplantor i balkonglådor.

Dagen därpå gick jag ut för att kika på min rabatt. Den är totalt övervuxen med ogräs och tanken på att behöva gräva upp en remsa på ca tre meter gånger 40 cm känns övermäktig. Trots att min hyresvärd säkert skulle kunna fixa det med nåt redskap om jag bad hen.

Det är bara att kapitulera och inse att jag är bäst på att odla i teorin. För inte sjutton vill jag anstränga mig och lägga ned nåt arbete, jag vill bara kunna gå ut och skörda mina egenodlade morötter. ;-)

Så jag ska nog köpa mer från REKO istället...

6 kommentarer:

 1. Då tycker jag att du ska anmäla dig till http://www.dagsattplocka.se/ ´s nyhetsbrev. Där får du tips på vilda ätbara saker som är i säsong. Tusensköna? Späda röda vinbärsblad? Jam! (och gratis + helt utan odling).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vilket bra tips! Den sidan verkar dock vara vilande, hoppas att den kommer igång snart igen. :-)

   Radera
 2. Får också alltid odlingsryck men har börjat inse att tiden sällan räcker till så har börjat enkelt med att utöka jordgubbsrabatten. :-)

  Men kan inte täckodling vara något för dig? Det är ju enkelt.
  Halm/hö ovanpå ex kartong på ogräset är ju en rätt enkel start för att få bukt med ogräset...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, täckodling har jag tänkt på. Men redan att kånka på halm/hö gör att jag börjar gäspa. Sen ska det vattnas också.. Hua så jobbigt. ;-)

   Radera
 3. Men så är ju också ditt reko-utbud helt fantastiskt... En annan får odla om en ska få något. /P.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mitt reko-utbud är verkligen fantastiskt! Speciellt nu när alla grönsaker börjar bli färdiga. Bara att handla massor och frossa. Just nu äter jag spenat varje dag till maten. Så sjukt gott (och inte alls bittert i smaken som den från butiken).

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...