lördag 6 juli 2019

Lyx med matbord

Idag kom matbordet (och lite andra grejer) hem till mig. Jag är så lycklig över att jag kan äta vid ett normalhögt bord igen, så jag förlåter mina föräldrar för att de glömde en stol i packningen. ;-) Jag får vara nöjd med att jag har en trevlig pall att sitta på tills vidare.

Det är verkligen nyttigt att ibland vara utan saker man behöver, för då uppskattar man dem mycket mer när man väl har tillgång till dem igen.

Vilken av alla dina saker skulle du sakna mest, ifall du hamnade i en situation där du var helt utan dina saker? Många saker går ju att ersätta, men inte alla. Jag ska klura lite på det själv under dagen.

9 kommentarer:

 1. Troligen sängen - min absoluta favoritmöbel :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sängen är riktigt trevlig. Men det går ju att köpa en likadan som är lika skön. Hm... Jag har jättesvårt att bestämma mig!

   Radera
  2. Ja... alltså... som du ställde frågan, så tolkade jag det inte som att det bara gällde saker man inte kunde köpa igen, utan vad jag skulle sakna och behöva mest där och då. I så fall är det fortfarande sängen. Om det gäller saker man inte kan köpa igen, så samlar jag på keramik och jag har några enstaka saker som troligen är unika. Dessa skulle jag sakna. Det är fortfarande så att jag inte _behöver_ dem, men jag skulle sakna dem.

   Radera
  3. Ja, tänker man den där övningen där alla ens saker magasineras och man får hämta en sak varje dag, så skulle nog åtminstone madrassen stå ganska högt upp på min lista.

   Men tänker man däremot vad som är ersättningsbart och inte, så slutar det ofta med nåt som har stort värde för en själv, men inte kanske för nån annan. Typ farmors klackring. :-)

   Radera
 2. Toalettstolen, bevisligen går även den att ersätta då det runt om i världen finns andra lösningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, den skulle jag aldrig komma på tanken att välja. Den är så "självklar" på nåt vis. Men du har ju rätt, det är inte alla som har en.

   Radera
 3. Svårt men mitt hus skulle jag sakna. Det är min plats på jorden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, förstår att man kan bli kär i ett hus. <3

   Radera
 4. Hur jag än vänder och vrider på det, så kommer jag inte på nåt som inte kan ersättas. Alltså jag tänker scenariot att allt brinner ned. Jag kommer ju kunna köpa en ny mobil, en ny säng, ett nytt kylskåp. Däremot skulle jag nog sakna flera grejer om det var tillfälligt, tex om kylen gick sönder och det tog en vecka att få en ny.

  Men jag kan som inte komma på nåt, som inte går att ersätta. Det är väl såna där prydnadssaker med affektionsvärde möjligen, men jag skulle vara ok att förlora dessa också.

  Däremot att förlora hästarna, det skulle knäcka mig. Så jag är fräck och väljer Anette, Björn och Celine. :-D

  SvaraRadera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...