tisdag 2 juli 2019

Hur ofta ska man uppdatera bloggen?

Jag och Frihetsmamman började diskutera på Camp FI om hur ofta man egentligen "bör" uppdatera sin blogg. Vi blev dock avbrutna (var väl nåt annat intressant som fångade våra öron) och jag fick inte möjlighet att fortsätta mitt resonemang.

Så därför skriver jag här istället. ;-)

Min tanke med bloggen är att jag ska få ur mig en del idéer och funderingar jag har, interagera med mina läsare och tex få tips om sånt jag inte tänkt på. Eller ibland bara få en bekräftelse på att jag inte är dum i huvudet, vilket det ofta kan kännas när man umgås med "vanliga" människor.

Men för mig finns det inget tvång i att hitta saker att skriva om varje dag. Hittills har det varit så att jag uppdaterat bloggen varje dag, men det är bara för att jag kommit på saker att skriva om. Det kan lika gärna bli så att det är tyst några dagar, utan att det för dens skull är nåt allvarligt som hänt, bara för att jag inte kommit på nåt vettigt att skriva om.

För mig är en blogg intressant att läsa när den som skriver delar med sig av diverse olika saker, inte att den prompt ska uppdateras varje dag. Tex älskar jag att Fru EB skriver varje dag, men jag tar hellre ett superintressant inlägg en gång/vecka än ett inlägg varje dag som bara svamlar omkring. Lite som det här inlägget... ;-)

Summa summarum tycker jag inte man ska hänga upp sig på hur ofta en blogg uppdaterar, utan vad som faktiskt skrivs i bloggen.

Med det sagt; visst måste det väl finnas nån läsare som har ett tips på bra shopping i New York? Eller kommer det sluta med att jag hänger på Macy's hela vistelsen?

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Har läst bloggen ett tag, hittade hit via FruEB. Håller med om att det behöver inte komma inlägg varje dag, lusten och idéerna ska kunna styra.

  Nu var jag senast i New York för åtta år sedan. Använder fortfarande några av de klädesplaggen jag köpte då så jag tycker ändå att jag lyckades lite med shoppingen även om ett par klockor ligger i en byrålåda helt utan batterikapacitet (och ingen motivation att byta för att kunna använda dem).

  Anyheuw (för att citera Frun), jag gillade ju Macy's! Lättöverskådligt, rimliga priser (då) och så vidare. Så något bättre tips än det har jag inte.

  Och för att återkoppla till något jag läste förut där du pratar om shopping, njutning och sparsamhet och om det går att kombinera i New York och det tror jag absolut. Jag hade nog känt likadant idag, jag vill ju inte slösa, men om jag ska passa på att komplettera garderoben med ett par plagg som jag verkligen ser ett behov av så är det väl nu en ska passa på. Sätta upp ett mål om vad en ska köpa och försöka hålla sig till det så det inte springer iväg. Eller nåt.

  Ha en fin resa!

  / P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min absoluta favorittröja köpte jag i Washington D.C. 2008... Den är flitigt använd och ser fortfarande helt ny ut. Dessutom är den vansinnigt varm, vet inte vad de har för specialbomull over there. Hm...

   Jag gillade också Macy's! Men det känns ju som att det måste finnas andra butiker att shoppa i också. Eller så är det kanske bekvämast att hänga där hela tiden, hehe.

   Jag har medvetet skjutit upp en del klädinköp (främst toppar och jeans) eftersom jag vetat om den här resan i ett år, så dessa inköp kommer jag såklart försöka göra. Sen är tanken att våga steget fullt ut och byta stil till en som är mer jag (och mindre allmän kontorsråtta), så några hoodies kommer jag också köpa. Däremot är det kanske onödigt att köpa upp hela affären sas...

   Radera

Utgifter för mars + strejk

Ja, jag vet att jag är sen att rapportera om mars. Men jag har hamnat i nåt slags konstigt mentalt läge där jag blivit fyra år igen och allt...