fredag 26 juli 2019

Billiga hotell...

Jag och min kompis hade medvetet snålat in på hotell i New York. Gör inte det. Det slutar ändå med att det är så äckligt på det sk hotellet (snarare knarkarkvarten) att man måste boka in sig på ett dyrare hotell i panik istället. Det är fö en ganska rolig historia om hur det funkar i New York...

När vi lämnat knarkarkvarten bakom oss stod vi lite villrådigt på gatan med våra resväskor. Det var ganska varmt dessutom. En man kom fram och frågade om vi behövde hjälp. Jag förklarade att vi letade hotell, så han tipsade oss om hur vi skulle gå för att komma till ett annat (bättre) hotell. Efter att ha traskat en kvart i värmen kunde vi konstatera att det inte fanns nåt hotell där han sagt. Suck.

Så vi vinkade till oss en taxi och bestämde oss för att åka till hotellet som jag bott på sist jag var i New York. Jag har inga särskilda minnen av hotellet, men det var iaf inte dåligt, typ normal trestjärnig standard (dvs 4 ½ stjärna i New York).

Väl framme vid hotellet betalade vi taxin och traskade in i foajén. Som var förvandlad till byggarbetsplats... Tydligen var hotellet under renovering och stängt tills vidare. Men va fasiken!

När vi sen står och svär lite sådär som man gör när man är trött, hungrig och varm, så kommer den räddande ängeln. En person stannar och frågar om vi behöver hjälp och när jag återigen förklarat situationen, så visar det sig att denna person inte bara kan tipsa om ett bra hotell, utan dessutom ska dit själv, så vi får ledsagning hela vägen. Underbara människa!

Väl framme på hotellet visade det sig vara ett riktigt trevligt ställe, så där tänker jag bo fler gånger! Den här läxan kostade oss 4000 kr i avbokade hotell, men så blir det ibland när man är dumsnål. ;-)

4 kommentarer:

 1. Lust att tipsa om det? Inte för att jag har vägarna förbi NY de närmaste åren, men hade varit kul att veta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hette Wyndham The New Yorker och var ett gammalt risigt hotell (The New Yorker) som kedjan Wyndham köpte upp för några år sen och totalrenoverade. Finns fortfarande de klassiska konstigheterna som amerikanarna ser som självklarheter (dusch utan slangmunstycke, tunt toapapper, heltäckningsmatta), men det är fräscht och dessutom nära till ett supertrevligt matställe (Tic Toc).

   Radera
 2. Och jag blir ännu mer frågande till standarden. Har aldrig varit i USA, men döttrarna har varit flera gånger och de hade samma erfarenhet av billigt boende. Billigt= husdjur på köpet (kackerlackor typ)
  Här nämner du att 4½ stjärna i NY är som 3 hemma. Trodde Amerikanare var oerhört krävande när det gällde standard och service? Det blir kryss i mössan här, kan du räta ut frågetecknet? /Horsewood9

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amerikanarna är konstiga ibland... Tycker också att de kan verka kräsna, men just stjärnstandarden verkar inte riktigt gå ihop sig. Värst är att även de finaste hotellen kan ha vägglöss, så det gäller att ha förstoringsglaset med sig och kolla noga.

   Radera

Utgifter för mars + strejk

Ja, jag vet att jag är sen att rapportera om mars. Men jag har hamnat i nåt slags konstigt mentalt läge där jag blivit fyra år igen och allt...