måndag 2 augusti 2021

Summering av utgifter juli

Jag förstår att alla längtat efter det här inlägget. ;-) Jag har varit iväg på lite bilsemester, vilket också märks på utgifterna. Augusti hoppas jag kommer vara en lite billigare månad. Host, host. 

Boende: 3789 kr.

Mat: 5550 kr, varav utemat 1538 kr, reko 805 kr. 

Bilen: 8115 kr, varav bensin 1805 kr. 

Hästarna: 4229 kr, varav "onödiga" kostnader 0 kr. 

Hälsa: 1238 kr. 

Nöje: 428 kr.

Kläder: 899 kr.

Övrigt: 895 kr.

Sparande: 6350 kr. 

Totala utgifter juli: 31493 kr. 

Kostnad för fölet: 9588 kr.

Maten, framförallt utematen, är lite högre i kostnad denna månad. Jag tycker att en del i att bila runt inkluderar att stanna på ställen och äta. Förvisso blir det ofta korv, men många bäckar små. ;-)

Det märks att det gått mycket bensin den här månaden, tidigare låg snittet på 832 kr/månad. Men jag har haft roligt och det väger upp kostnaden. Vidare har jag haft bilen på verkstad en sväng + att försäkringen dragits. 

Hästarna har varit ovanligt billiga, det tackar jag för. Men nästa månad är det hovslagare igen...

Vad mer? Under hälsa döljer sig en beställning av schampo, balsam och inpackning, samt lite grejer från apoteket. Klädkostnaden är ett par skor och under övrigt en massa presenter till syskonbarn. 

Jag fortsätter kämpa med att inte försvara mina utgifter, de är som de är helt enkelt. I augusti kommer jag hålla mig hemma (kanske tom skriva nåt fler inlägg, vem vet) och den enda väntade stora utgiften är hovslagare. Men jag har som mål att försöka köpa lite mer grejer till köket, samt lite kläder till mig. 

3 kommentarer:

 1. Gillar din blogg, känns härlig att läsa. Samt även att du inte bara snålar utan faktiskt lever, också nu och inte bara när du uppnått FIRE, känns sunt, vettigt och uppnåbart för mig som nyss startat resan. Många verkar ha förlorat sitt liv här och nu för att leva sen, som inte ens är säkert att man får göra. Heja dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack! <3 Det var verkligen en kommentar jag behövde. Ibland känns det som att jag inte sparar öht och därmed inte platsar i FIRE-gänget. Men alla har sina egna unika resor mot FIRE och då kanske även jag ryms med mina snart tre hästar... ;-)

   Nu blev jag peppad att skriva lite mer inlägg.

   Radera
 2. Härligt, jag hänger med även i fortsättningen.

  SvaraRadera

Mörkret faller

Nä, jag är på intet vis deprimerad. Jag har några nära och kära som är deprimerade, så jag vet hur sjukdomen kan se ut. Jag kan inte ens säg...