måndag 12 juli 2021

Slits i två riktningar

 Jag har verkligen svårt att göra av med pengar märker jag. Speciellt nu när jag summerar utgifterna varje månad. Egentligen har jag massor jag skulle behöva köpa, men jag drar ut på inköpen och intalar mig själv att jag "klarar mig lite till". Vilket jag såklart gör, men det känns verkligen fånigt att gå i trasiga kläder och skor. 

Jag vet inte om nån känner igen sig, men jag har på nåt vis mycket lättare att spendera pengar på saker som hästarna behöver eller bilreparationer, än att lägga några hundralappar på en ny bh. 

Ironiskt nog har jag ett konto som heter roligheter, där jag plockar ut avkastningen varje år. Iofs började jag med detta i fjol, totalt 6300 kr tog jag ut i fjol. Sen sålde jag xact högutdelande och köpte Spiltan Aktiefond investmentbolag och hittills i år uppgår avkastningen till 45 000 kr. Pengar som jag redan tidigare sagt ska gå till roligheter. 

Alltså; jag skulle lätt kunna ta ut 10' och göra nåt kul med eller för den delen köpa kläder för (det är kanske inte superskoj, men ändå något som måste göras), men jag drar mig något helt förbaskat för att göra det.

Den bästa konsumtionen är väl den som aldrig blir av, men det känns som att jag hamnat lite väl snett i mina tankegångar. Såklart måste jag ha bra skor att gå i. Eller ridbyxor att rida i. Ja, ni fattar. 

Är det någon som kan skriva en kommentar om att jag ska skärpa mig och genast handla de saker jag behöver?

6 kommentarer:

 1. Skärp dig :-) Köp det du behöver och/eller vill ha! Jag känner så väl igen mig. Kan inte låta bli att vara lite snål mot mig själv. Letar låga priser och skjuter upp inköp. Det blir nästan bara värre ju mer pengar jag har :-) Jag tror varken du eller jag kommer att hamna i lyxfällan - även om vi börjar unna oss litegrann. Ha en bra sommar! /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, tack för det! Nä, lyxfällan lär det inte bli. Ska verkligen ta och avsätta tid för att handla lite nödvändigheter. Lyckades iaf köpa nya skor på rea. :-)

   Radera
 2. Även jag spenderar mycket lättare när det gäller häst och hund än när det gäller mig själv. Men jag är nog även lite bättre än du på att köpa till mig själv också :-)

  SvaraRadera
 3. Du är inte ensam, jag tror väldigt många är så när det kommer till sina barn tex. Jag känner igen det också, men för mig har det nog mycket att göra med att jag är sjukt less på saker också. :) Vill inte ha ännu mer prylar att förvara och får mest dåligt samvete av att kasta saker. Med det sagt tycker jag du ska köpa det du vill om det bara är pengarna som håller dig tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, prylar är det ju inte i det här fallet, utan kläder och skor framförallt. Eller, lite prylar till köket skulle jag också behöva, stavmixern sjunger på sista versen och jag drömmer om att plastbanta lite mer...

   Ja, det är verkligen bara pengarna som håller mig tillbaka. Suck...

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...