fredag 7 augusti 2020

Helg!!!

Jag vet inte... Det känns som att veckorna går fortare och fortare. Är det för att jag snart har semester? Eller är det för att jag blir äldre? Hm...

Det är i alla fall fredag idag och i helgen ska jag plocka en massa bär. Eller, jag hoppas i alla fall att det blir av, kanske blir det för varmt för att sitta i solen och plocka?

Grannens äppelträd har fullkomligt exploderat senaste tiden, så där behöver jag också ta reda på en del. Jag gjorde äppelmos på prov häromdagen och jag tyckte det blev gott. Enda kruxet är väl att jag inte brukar äta äppelmos mer än till julskinkan, så det behövs inte så mycket. Jag ska testa att frysa ned äppelklyftor i socker och kanel, så jag kan göra äppelkaka även vintertid. För just nu hinner jag bara med att frysa in råvarorna, inte förädla dem.

Kanske borde man ha semester i augusti egentligen...?

Det var jätteroligt att jag fick så många kommentarer på inlägget i onsdags, jag klurar vidare på om jag ska skaffa mig ett Tiny house. Eller om jag ska fortsätta att bo i min lilla stuga och kanske vänta med Tiny house tills jag faktiskt vill flytta.

Jag önskar alla en riktigt härlig helg och kom ihåg att dricka mycket vatten i värmen. <3

2 kommentarer:

 1. Jag är jättedålig på att hand om trädgårdens och naturens produkter, men var duktig på det när jag bodde på landet (bor nu i lgh i Sthlm). När jag blir "fri" ca 2025 ska jag verkligen plocka upp det igen och även vidareutveckla.

  PS fiska, sylta, baka, safta, brygga, laga mat, odla, plocka, konservera, frysa, musta, (jaga?),...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker tänka att olika perioder i livet har olika uppgifter, så just nu kanske det inte passar i ditt liv att ta hand om naturens gåvor. Just i Stockholm är det förmodligen både svårare och större konkurrens också.

   Radera

Utgifter för mars + strejk

Ja, jag vet att jag är sen att rapportera om mars. Men jag har hamnat i nåt slags konstigt mentalt läge där jag blivit fyra år igen och allt...