torsdag 20 augusti 2020

Andas ut

Idag ska jag ha genomgång i ett större projekt jag jobbat med ett tag (ja, det händer att jag faktiskt jobbar på mitt jobb!) och det kommer vara en hel drös med folk som ska lyssna. Dessutom ska jag försöka göra det lättförståeligt på engelska. Fast jag själv knappt tycker att projektet är lättförståeligt. Tack och lov att jag åtminstone inte behöver sitta i ett konferensrum med hela bunten, utan kan vara kvar hemma och bara koppla upp mig mot Teams.

Hursomhaver. När allt väl är klart, så ska jag ta några djupa andetag, andas ut och sedan göra det sista som behövs för att gå på semester nästa vecka. Gissa om det är efterlängtat! Fyra veckors frihet, hurra!

Jag vet att jag nyss skrev om att jag skulle kunna tänka mig att jobba när jag blivit ekonomiskt fri, men frågan är om jag verkligen skulle palla det. Bara en sån sak som att ha ansvar över ett projekt eller ens behöva kliva upp tidigt får mig att vilja skjuta mig själv. Jag hoppas dock att det kommer dyka upp roliga projekt/deltidsjobb som tilltalar mig och som jag kommer vilja jobba med efter att jag blivit fri.

Kanske är det så enkelt att jag behöver ett par år helt fri från alla måsten (ja, förutom hästarna såklart) innan jag börjar längta efter att jobba igen.

Eller så kommer jag ha fullt upp med mina hobbyprojekt för att hinna med något som faktiskt ger inkomst. Jag vet inte. Men jag ser med förväntan fram emot när tidpunkten börjar närma sig då jag måste börja bestämma mig. 2027? Det är ju faktiskt ganska snart...

I måndags var jag inne i Uppsala och handlade skor. Jag har dragit på det in i det längsta, för det är en av de dyraste utgifterna jag har varje år, men nu var det dags. Köpte ett par skor som jag både kunde gå och springa i, för nu ska här kommas igång med löpningen igen! Jag har ju semester, så jag borde hinna komma ut några gånger i veckan åtminstone. ;-)

Även om det bara är torsdag, så vill jag passa på att önska alla läsare en härlig helg. Oklart när jag kommer att uppdatera bloggen igen, i och med att det krävs att jag sätter mig vid jobbdatorn och det undviker jag såklart in i det längsta. Eller så får jag värsta energin till att blogga och producerar massor med inlägg. Vi får väl se...

Ps. Är det fler än jag som saknar uppdateringar från flitiga bloggare? Börjar misstänka att nåt är fel med uppdateringen av min blogglista till höger. Hade tex missat ett inlägg från Fru EB som aldrig dök upp i min meny. Hm...

4 kommentarer:

 1. Hoppas det gick bra för dig på redovisningen!

  Skönt med semester. Nu när de flesta andra kommer tillbaka från sin.

  Själv ska jag ta ett sabbatsår från arbetet - känns fantastiskt även om det fördröjer permanent exit...

  Mvh //FBM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Det gick faktiskt över förväntan, fick tom beröm från folk med engelska som modersmål, så det tar jag verkligen till mig.

   Ja, jag brukar försöka ha semester när alla andra jobbar, det är så mycket skönare att vara ledig då. ;-)

   Sabbatsår låter verkligen fantastiskt, berätta mer! Eller har jag missat din blogg?

   Radera
 2. Grattis till semestern. Hoppas att du får göra det du vill och känner för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag kompromissar lite, då jag "måste" träffa släkt vid ett tillfälle, men i övrigt är det bara trevliga stunder som gäller. :-)

   Radera

Utgifter för april

Som jag nämnt tidigare, april blev en helt galen månad ekonomiskt. Skäms för siffrorna... Edit: siffrorna inom parantes hänvisar som vanligt...