fredag 17 februari 2023

Nackdelen med minimalism

Igår hyllade jag minimalismen i form av en skål (alltså en fysisk skål, inte skålande i dryck). Idag berättar jag en lite mindre rolig berättelser. 

För när man flyttar, så måste man alltid göra ett offer till flyttguden. Har man tur är det ett litet offer (fjärrkontrollen till stereon - flytt 2002) men har man otur är det ett stort offer (stambok som numera är omöjlig att få tag på - flytt 2017). 

Den här flytten var det min temugg som rök. Jag var inte särskilt förtjust i min temugg, mer än själva storleken (tror den rymde åtminstone 3 ½ dl), men som minimalist var det den enda mugg jag hade. 

Så nu är jag utan mugg och eftersom jag inte gillade min gamla mugg, vill jag såklart hitta "rätt" mugg den här gången. Och det är tyvärr inte det lättaste. Visste ni hur många små muggar som säljs? Hur många som har fel öra eller bara är rent utsagt fula? Eller som förvisso är stora och ganska fina, men där kanten på muggen ser helt konstig ut, så man vill inte dricka ur den?

Så tyvärr, tills vidare dricker jag te mer sällan och letar sporadiskt efter min nya temugg. Inte hjälper det heller att jag sällan rör mig i affärer öht, men jag har åtminstone varit på Ikea och inte hittat nåt passande. 

Letar du efter något perfekt eller har du, som jag igår, hittat nån perfekt sak nyligen?

10 kommentarer:

 1. Vet inte om jag riktigt letat efter något perfekt på det sättet, jag brukar nöja mig med good enough. Men när jag köpte nya glasögon senast hittade jag det nog av en slump.

  Jag har under de senaste 15 åren eller så använt linser för att jag aldrig gillat känslan av glasögon, men när jag förra året fick för mig att skaffa mig ett par nya som backup hittade jag ett par som fungerar så perfekt att jag plötsligt slutade använda linserna istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är såklart lättare med good enough. Men förstår du om du skulle få samma känsla med glasögonen som med allt annat? Fast ibland är jag kanske lite väl kräsen inser jag. ;-)

   Radera
 2. Vi flyttade vårt kök i huset för ca 15 år sedan (från norrsida till öster + att vi fick en utgång direkt till trädgården). I början så försökte vi hitta lämpliga gardiner till 2 st fönster. Vet du hur tråkigt det är att leta gardiner? Vet du hur svårt det är att hitta något som alla i familjen tycker är ok? Tror du att vi har några gardiner i köket?
  Slutade ens fundera efter ungefär två år. Nu bryr vi oss inte, mer än att det ekar lite mer där än i andra rum (pga många hårda ytor och inga mjuka möbler).

  Spargrisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, sån igenkänning! Hata gardiner... Så tacksam att de jag hade i stugan fungerar även i lägenheten. Så slipper jag tänka på sånt tråkigt.

   Radera
 3. Second hand är grejen - där finns för det mesta massa muggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart! Får ta en sväng till myrornas nån dag. :-)

   Radera
 4. Ja, second hand är grejen. Kolla nätet, t ex Tradera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag måste hålla i muggen och känna att det känns bra.

   Radera
 5. Bästa muggen finns, och det är denna: https://www.cervera.se/produkt/minimarket-mugg-37-cl Tyvärr slutsåld, så jag måste vara försiktig med min. Perfektionen beror mest på det fyrkantiga avslutet på örat där man bekvämt stöder ringfingret, men även vinkeln är optimal. I porslin av lagom tjocklek, håller drycken varm men blir inte skållhet på utsidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket intressant med örat. Men själva muggen är tyvärr för liten. Börjar misstänka att min fula mugg innehöll över 5 dl när jag nu ser bilden på din favoritmugg...

   Radera

Utgifter för mars + strejk

Ja, jag vet att jag är sen att rapportera om mars. Men jag har hamnat i nåt slags konstigt mentalt läge där jag blivit fyra år igen och allt...