torsdag 2 februari 2023

Billigt att äta upp all mat

Ja, jag summerar ju inte utgifterna i bloggen längre (verkade vara noll intresse av såna saker), men jag gör det ändå för min egen skull fortfarande. Kan meddela att det är helt sjuk skillnad i matkostnad en vanlig månad och den här månaden, när jag rensat ut så mycket jag kunnat ur skåp, kyl och frys. Då har jag fortfarande massor med mat som fått flytta med till lägenheten, så jag skulle nog kunna äta "gratis" i ytterligare en månad om jag skulle vilja. 

Så det blir mitt snabba spartips den här dagen, prova att äta upp all mat du redan har, innan du köper nytt. Jag har i princip bara köpt bröd, mjölk och grönsaker den här månaden. 

Over and out, måste packa vidare...

4 kommentarer:

 1. Jag håller på för fullt. Insåg för någon vecka sedan att jag inte får in en enda matlåda till i frysen. Nu måste jag faktiskt äta upp sakerna jag lagat och fyndat. Så februari lär bli sparsam... Fast så är det ju det där med frön inför sommarens odlingar. Aj då!
  DDT

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när frysen är full är det inte mycket annat att göra än att börja äta ur den.

   Fast frön = så småningom saker att äta eller titta på som är fina, så jag tycker ändå den kostnaden känns bra. :-)

   Radera
 2. Tror de flesta av oss borde göra det till och från. Försöker själv ibland men så hittar jag något på kort datum och så fylls frysen igen….

  Är du ute ur gamla boendet nu? Hoppas flytten gått/går bra. /frihetsmamman

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där kort-datum-grejerna ställer till det. ;-)

   Nä, jag har dubbel hyra, så jag flyttar en billast i taget när jag ändå är i stallet. Snart hoppas jag vara klar, men jag har hela februari på mig.

   Radera

Utgifter för mars + strejk

Ja, jag vet att jag är sen att rapportera om mars. Men jag har hamnat i nåt slags konstigt mentalt läge där jag blivit fyra år igen och allt...