tisdag 4 maj 2021

Inställt besök

 Idag skulle jag egentligen vara på besök hos Fru Efficient Badass. Vi planerade redan i mitten på januari att vi skulle ses i början på maj. 

Jag skulle få se det stora gamla huset hon numera bor i, kanske kika på hönsen på behörigt avstånd (jag har lite trauma när det kommer till höns) och prata i det oändliga om helt vitt skilda ämnen. 

Ni som varit med på någon av träffarna med FIRE-folk vet precis vad jag pratar om (och suktar efter). Den där känslan av att man kan vara sig själv och prata om precis vad som helst, den andra personen är intresserad och nyfiken, just för att man har liknande mål men ändå på olika sätt. Känslan av öppenhet och enkelhet på något vis.

Herregud vad jag flummar iväg. Men jag saknar verkligen att prata med någon som vandrar på en liknande stig som jag gör. Dessutom skulle Fru EB trolla med min garderob och lyckas lirka ur mig precis vad för slags stil jag egentligen vill ha, så vi kunde köpa några "nya" plagg till mig (inklusive den där förbaskade vårjackan).

Ingen av oss trodde i januari att vi inte skulle vara vaccinerade eller att region uppsala skulle ha en rekommendation att undvika onödiga resor. Jag kan väl tycka att en resa för att träffa Fru EB är nödvändig, men jag förstår ju att ingen annan skulle anse det.

Så nu sitter jag här. Ovaccinerad framför en dator och tycker synd om mig själv. Jag försöker tänka att snart kan vi ses (och vi har skjutit på besöket till hösten) och då kommer det bli ännu roligare. Men det är svårt...

Har du någonting du fått ge upp på grund av den här dumma pandemin som aldrig tar slut?

4 kommentarer:

 1. Ja, det är ju både små och stora saker som jag och min familj gett upp. En resa till Rom med min syster och mamma (flyg och boende var bokat, men vi fick tillbaka allt), en bilsemester till Korsika, boende bokat, men det fick vi tillbaka. Skidresor till Norge. Nu planerar vi inget längre...
  Jo, att jag skulle träffa vänner i helgen (ute), men så hostade ena barnet lite, då var vi tvungna att åka och testa barnet och fram till provsvar är det karantän på alla i hushållet. Då kunde jag inte träffa dem.
  Så, ja, det är det ena efter det andra som ställs in.
  Tur att jag ändå är nöjd i det lilla och älskar att umgås med min familj!
  /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att ni fått tillbaka pengarna, men det är så himla trist att behöva ställa in hela tiden. Nu ska jag tack och lov snart bli vaccinerad, men det krävs ju att även människorna dit jag reser är vaccinerade, så jag tror det blir resor först 2022 för min del. :-(

   Ja, enda positiva med den här pandemin är att man verkligen lär sig vad som är viktigast för en!

   Radera
 2. Skittråkigt men vår tid kommer. Själv satte vår fd biljävel käppar i hjulet och gjorde att sommarens påhälsning hos EB fallerade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dumma bil! Hoppas ni kommer iväg snart ändå. <3

   Radera

Utgifter för april

Som jag nämnt tidigare, april blev en helt galen månad ekonomiskt. Skäms för siffrorna... Boende: 10785 kr (3753 kr). Mat: 5294 kr (4521 kr)...