måndag 7 september 2020

Nytt jobb!

 Först och främst. Tusen tack till alla som kommenterade förra blogginlägget. Det var egentligen mest tänkt som en förklaring till varför jag fortsätter göra som jag gör och att ni som läser är väldigt tålmodiga som står ut med hur jag är som bloggare. Men istället blev jag överröst med beröm, så pass att jag blev generad och började oroa mig för att inlägget uppfattades som att man måste skriva en positiv kommentar. Haha, man är liksom aldrig bara nöjd. ;-)

Tack för att ni finns och det gäller även alla som inte kommenterar, jag vet själv hur ofta man läser och sen trots att man tänkt kommentera i slutändan inte hinner/kommer ihåg. Ni är alla så himla härliga människor! <3


Till dagens ämne. Jag behöver er hjälp, för jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag har tagit steget ut i det okända och skaffat mig ett extrajobb. Det är kanske inte så dramatiskt för er andra, som vanligt är jag nog sist på bollen. Men jag har gått och blivit Mystery Shopper. :-D Än så länge är det bara två uppdrag jag bokat in mig på, men jag hoppas såklart att det ska bli en regelbunden extrainkomst. 

Men här kommer problemet. Jag vet inte hur jag ska göra med dessa pengar. Ska jag öppna en egen ISK som heter "Mystery Shopper"? Eller ska jag sätta in pengarna på kontot "Sålda saker" (rent krasst säljer jag ju mig själv)? Eller ska jag stoppa in pengarna direkt i den vanliga ISK:n för min framtida pensionering?

Vad tycker ni? Diskutera på, så ska jag ut och njuta av det helt fantastiska höstvädret så länge. 

8 kommentarer:

 1. Alla våra extrapengar från tex mysteryshoppingen går in i en egen ISK - annars sväljs de och osynliggörs de. Det sporrar och är kul att se hur ansträngningarna lönar sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Topp, då får det bli en egen ISK, mest för att det är skoj att se hur stor skillnad det gör.

   Radera
 2. Håller med IGMR. Har också varit mystery shopper. Rätt kul ibland :-)

  SvaraRadera
 3. Jag är en usel mystery shopper. Testade något jobb en gång men det var så djävulskt mycket pappersjobb (digitalt) efteråt att jag inte pallade. Men till din fråga: Givetvis separat ISK för sporre. Lite som MI30:s tomburkskonto.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm... Jag uppfattade inte att det var mycket pappersjobb. Men jag får återkomma med en recension efter några jobb. :-)

   Radera
 4. Intressant! Jag kallar sådana inkomster och jag kallar dem tillsammans "sidoinkomster" och jag har koll på hur mycket det är i mina kalkylblad men de investeras på samma konto som vanligt lönesparande.

  Har inte provat mystery shopper men däremot fokusgrupp. Just olika sidoinkomster är något jag vill satsa på rejält i vinter och framåt. Kan bli viktigt inte minst när lönen ersätts av en mycket mindre pension. Speciellt om nästa gång utdelningarna kraschar blir när jag är pensionär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fokusgrupp låter också intressant. Jag gillar att svara på undersökningar. Får kolla närmare på det.

   Radera

Utgifter för april

Som jag nämnt tidigare, april blev en helt galen månad ekonomiskt. Skäms för siffrorna... Edit: siffrorna inom parantes hänvisar som vanligt...