fredag 17 maj 2024

Jag vill fortfarande ingenting...

Jag vet att det ser ut som jag är hyfsat aktiv ändå på bloggen, men sanningen är att det är gamla inlägg som publicerats senaste veckorna. Jag är fortfarande kvar i nån slags galen trötthet. Först var det massor på jobbet, sen lite stallstrul som tog på krafterna, detta övergick i en mastodontförkylning och nu tror jag att förkylningen övergått till pollenallergi (fast jag egentligen inte är allergisk?). För trött och seg är liksom vardagsmat numera. Minns inte ens hur det var att vakna med energi.

Jag sover vanligtvis nio timmar per natt, så problemet ligger iaf inte där. Men det är nåt knas med jobbet nu, där projekt efter projekt dyker upp och det är "bara du som kan stötta i det här Fri2032". Men tack för den liksom... 

Värst var nog chefen häromdagen som kom dragandes med ett projekt med orden "Ja, men du ska väl ändå jobba hela sommaren som vanligt?". Vad hen (tf chef i väntan på ny) inte fattat är att sommaren är den tid jag får jobba ifred utan en massa möten/utbildningar/trams och komma ikapp med jobbet igen. Puh!

Det blir inte heller skoj när jag loggar in på bloggen och ska svara på en massa bra kommentarer och svarsfunktionen återigen strular. Ibland kan jag posta 3-4 svar, ibland kan jag posta ett. Så bli inte ledsen om jag inte svarat, jag lovar att jag försökt flera gånger!

Summeringen för april kommer, men det blev en så dyr månad så jag vågar nästan inte publicera siffrorna... Det allra sjukaste/konstigaste i alltihopa är att jag trots detta börjat få pengar över. Förvisso går börsen upp och ännu mera upp, men jag har inte plockat ut många kronor därifrån i april heller. Om siffrorna för maj stämmer så kommer jag dessutom få ytterligare några tusenlappar över. Tänk om det får vara lite medvind nu? (oroa er inte, bilen ska in på verkstan igen, så har vi nog löst det hela).

Vad mer? Jo, var förbi sjukgymast pga ont i stussen och fick höra att jag var i ovanligt god form för min ålder. Det var väldigt trevligt att höra och jag funderar faktiskt på att börja träna annat än ridning. Ska nog testa några gruppass och se ifall det kan vara nåt för mig.

Slutligen; FIRE-träff i Enköping nästa lördag (25 maj). Vi är några stycken anmälda, men såklart finns det plats för fler. Enligt väderleksrapporten just nu blir det 23 grader och sol med moln. En lätt bris också. Anmäl till mig på adressen ovan senast 24 maj. Häpp!

5 kommentarer:

 1. Här kommer lite stöttning och värme...
  Ställ inte så höga krav på dig själv...

  Och, denna förlamande trötthet, har du kollat sköldkörteln så det inte beror på underfunktion?

  /C

  PS Jag förväntar mig inte svar, så stressad inte med det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag behövde verkligen höra det, speciellt mitt i ännu en tuff vecka på jobbet. <3

   Alla prover är bra, det är mest min känslighet efter utbrändheten som spökar. Vet att det lugnar sig snart, så jag försöker bara andas och hålla ut. Fungerar inte det så kommer jag sjukskriva mig en vecka.

   Radera
 2. Som ovan säger, kolla sköldkörteln. Kolla även järnvägen och b12. Men visst, pollen, chefer, värme och bilar kan också göra en trött.

  Gött att vara i så bra fysisk form! Jag har dessvärre slappat till mig så fantastiskt, att jag blev trött av att cykla tre km i plan terräng. Får bli skärpning framöver. Mer rörelse, mindre socker och mjöl. Men det är så svårt för mig just nu...

  Ta hand om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla prover ser bra ut, så jag hoppas det regnar snart så all pollen försvinner. Ny chef hoppas jag också dyker upp snart, men förmodligen inte förrän efter sommaren.

   Jag orkar typ inte simma alls, däremot kan jag promenera och cykla med lätthet längre sträckor. Tänker att man har lite olika muskelgrupper och därför orkar man olika saker. Jag behöver jobba på min armstyrka och har fått lite övningar för det. Plus massage av rumpan. ;)

   Tack för omtanke och lycka till med träningen! <3

   Radera
 3. Lite sen kommentar här, men maj är verkligen en "Silly Season" när mycket ska fixas.
  För varje uppgift de anser att du ska göra extra så begär en prioritering på vad du kan släppa, lämna till någon annan eller lägga sist i kön!
  Var stenhård på det! Särskilt till vikarien (tf chefen). När jag började göra det, istället för att vara den där duktiga som fixar allt så hände flera saker:
  1. Jag blev mindre stressad över allt jag inte hann med
  2. Chefen blev faktiskt medveten om att jag hade fler och mer avancerade) uppgifter än mina kolleger.
  3. Folk blev förvånade över att jag sa ifrån. De var så vana vid att saker löser sig på något mytiskt sätt. Men de fick vänja sig. Särskilt kul var det när jag gärna erbjöd mig att ta denna extra uppgift mot att de tog minst tre av mina befintliga :-D

  Spargrisen

  SvaraRadera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...