tisdag 3 september 2019

En vanlig dag

Bloggen enkel boning skrev häromdagen om att ha struktur även när man är fri. Jag blev lite inspirerad att skriva om hur en vanlig dag ser ut för mig, för att sedan jämföra med min dröm om hur en fri dag skulle kunna se ut (och sedan så småningom gå tillbaka när jag är fri och jämföra med hur det faktiskt blev).

Så, först ut blir en vanlig vardag, sedan i nästa inlägg en vanlig vardag när jag jobbar hemma och slutligen en vanlig ledig dag.

Måndag morgon. Klockan ringer inte, eftersom jag fick en gryningslampa för några år sen som räddat mig på många vis (jag hade faktiskt en hemmagjord "gryningslampa tidigare, men den var lite meckig att använda om man inte klev upp samma tid varje dag), men den blir ljusare och ljusare tills jag inte kan ignorera den längre. Lyckas kravla mig ur sängen ungefär kvart i sju. Drar upp rullgardiner och mörkläggningsgardiner så hela stugan blir ljus, för att inte riskera att återvända till sängen.

Tillbringar en stund i badrummet innan jag äter frukost och klär på mig. Packar ryggsäcken med min bujo, plånbok, mobil och matlåda. Går ut till bilen strax efter halv åtta.

Kör till jobbet i total tystnad. Jag har märkt att radioprat bara stör mig, så jag låter tankarna vandra de tjugo minuter det tog denna dag. Försöker att inte reta mig på trafikljus som inte är synkade eller medtrafikanter som verkar ha somnat bakom ratten.

Parkerar bilen, går in på kontoret och slår på datorn. Lämnar matlådan i kylen. Jobbar varvat med lite annat skoj (läsa bloggar, kolla fb, skriva det här inlägget etc) fram till halv fem. Givetvis har det varit några fikapauser och en lunch inbakad i dagen. Tack och lov inga möten idag.

Svänger förbi Willys på hemvägen, så jag kommer hem ungefär tjugo över fem. Packar in varorna jag köpt i kylen/frysen och sen lägger jag mig och vilar en stund.

Kvart i sex lagar jag mat, äter och diskar. Halv sju är jag redo att gå ut i stallet.

Möter upp en kompis, vi hämtar våra hästar, gör i ordning dem och rider en lite kortare runda eftersom det börjar mörkna. Sköter om hästen och utrustningen efteråt, pratar lite om att rida ihop till helgen igen. Trött går jag in till mig, klockan är nu halv nio.

Rensar i några högar med saker, tar fram matlåda ur frysen till dagen därpå. Gör sötpotatis i ugn som komplement till köttgrytan. Kollar ett avsnitt av serien medan sötpotatisen blir klar.

Lägger mig i sängen halv tio, läser en bra bok (just nu Digital minimalism) en stund innan jag släcker lampan för denna dag.

Undrar som vanligt vart den här dagen tagit vägen...

4 kommentarer:

 1. Eller hur, dagarna går så fort. Jag försöker sakta ned tempot så mycket det går men dagarna avverkas ändå i snabb takt. Jag har funderat på att köpa en sådan gryningslampa, kanske borde testa det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gryningslampan är underbar! Tanken är att man ska komma upp i halvvaket tillstånd av ljuset, och inte vakna så plötsligt när larmet går, men jag brukar alltid ställa in den på maxljus, så jag vaknar helt av ljuset innan klockan ens larmar.

   Radera
 2. Kul att läsa hur din vanliga dag ser ut :-) Ska bli intressant att se hur dom två andra varianterna är...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kom av mig lite, men snart kommer det ett inlägg om en ledig dag också. :-)

   Radera

Utgifter för april

Som jag nämnt tidigare, april blev en helt galen månad ekonomiskt. Skäms för siffrorna... Edit: siffrorna inom parantes hänvisar som vanligt...