tisdag 10 september 2019

En vanlig dag hemma

Ah, ljuva jobba-hemma-dag! Jag vaknar runt halv åtta, masar mig upp och låter datorn vakna medan jag tar en sväng till badrummet.

Kollar mailen och diverse annat roligt varvat med jobb, dessutom äter jag frukost medan jag tittar på nån instruktionsfilm om nåt som vi verkligen behöver lära oss.

Stänger av jobbdatorn vid halv elva. Möter upp en kompis i stallet, vi hämtar våra hästar, gör i ordning och rider en riktigt härlig tur i skogen. Träffar på ett flock rådjur, men varken rådjuren eller hästarna bryr sig. Luften är frisk och klar och jag är lycklig. Hästen är lite höstsprallig, men jag skrattar bara när den skuttar till i galoppen. Fartvinden gör att mina ögon tåras och jag vill aldrig, aldrig vända hemåt. Men till sist måste vi.

Hemma igen sköter jag om svettig häst och svettig utrustning, innan jag själv får duscha hemma. Slår mig ned framför jobbdatorn och startar upp den igen, strax innan halv två.

Äter en kraftigt försenad lunch vid datorn, medan jag skummar igenom några viktiga mail om verksamhetens förändring kommande veckor. Varvar sedan återigen jobb med lite annat trevligt innan jag stänger igen datorn halv sex.

Går ut i stallet igen, tar häst nummer två och rider lite på ridbanan. Njuter av att (äntligen) ha bra underlag att rida på, oavsett väder. Fy så bra jag har det nu! Sköter om häst och utrustning och går sedan in och gör middag.

Efter middagen städar jag min avsatta städkvart, sedan pratar jag en timme i telefon med en god vän, ser ett avsnitt av min älskade tv-serie och så var det visst dags att sova igen.

Lägger huvudet på kudden strax efter tio och tänker att det vore underbart om alla arbetsdagar var såhär...

2 kommentarer:

  1. Ja det lät ju som en riktigt nice jobbdag. Vad är det för tv-serie som är favoriten just nu? *nyfiken*

    SvaraRadera
    Svar
    1. The West Wing. *totalt besatt* Inte bra, jag skulle hellre bli besatt av en tv-serie som har lite färre säsonger. ;-)

      Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...