fredag 15 juli 2022

När det regnar manna från himlen

Nä, nu är jag less på gnällinlägg kring ökade utgifter och inflation. Jag är less på att det blivit "svensk sommar" ute, med 17 grader och oväntade regnskurar titt som tätt. Jag är less på börsen som bara backar och backar. 

Nu tänker jag strunta i det och skriva om något roligt istället.  

En äldre släkting hörde av sig och var förtjust över att Daisy var en så söt fölunge. 


Men hen var lite bekymrad över hur jag skulle ha råd att ha tre hästar. Jag svarade att jag ju haft det tidigare, men då kontrade hen med att allt var så mycket billigare då (sant, sant). Så hen ville skicka ett litet bidrag till Daisys uppehälle. Så gulligt! <3 Jag visste dessutom att släktingen nyligen sålt ett hus med rejäl vinst och efter att ha pratat med en annan släkting blivit förvarnad om att det ströddes pengar friskt runt om i släkten. 

Döm om min förvåning när jag loggade in på min vanliga bank och saldot hade ökat med...

150 000 kr!

Helt absurt. Men givetvis en oerhört trevlig överraskning. Jag hade gissat på 5 000 kr eller möjligtvis 10 000 kr, eftersom jag visste att andra fått en del pengar också. 

Så nu har pengarna skickats in på avanza och Daisys ekonomiska status är mycket bättre än både Anettes och Celines. ;-) 

Visst kan man vara petig och påpeka att 4 % av 150 000 kr bara är 6 000 kr/år och det kommer man inte långt med om man ska hålla häst. Men tanken med pengarna är ju att de ska gå till de där extra utgifterna. Första åren kommer jag inte röra pengarna alls, men sedan kanske jag kan ta 18 000 kr och köpa en riktigt bra sadel för. Året därpå kanske jag tar 6 000 kr och tränar för tränare med. Ja, ni fattar. De där pengarna kommer ge Daisy och mig guldkant på vår tillvaro. Det är bara att tacka och ta emot när möjligheten ges. 

Har det hänt något extra positivt i ditt liv nyligen?

8 kommentarer:

 1. Skämtar du? Det är ju asmycket? Var det typ en farmor eller förälder? Känns som en enorm summa att få från en avlägsen kusin eller en gammelmoster. Skulle nog gråta av glädje i din position. :)

  En sak jag också undrar, nu lät det som att personen hade sålt ett hus och otroligt gott ställt, men hur ser du på att du får pengar av folk som inte vet om dina fire-ambitioner? Vi har inte en överdrivet generös släkt, men varje gång barnen får present från en vän till min svärmor så får jag lite dåligt samvete. Vi har det ju ändå så pass bra ställt att vi inte behövt ta ut någon föräldrapenning och planerar att sluta arbeta innan 40. Känns nästan lite falskt att ta emot sedlar från kämpande undersköterskor eller ensamstående pensionärer då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag har inte riktigt fattat det än. Var så himla inställd på typ 5000 kr och att jag skulle använda de pengarna till en fin täckesgarderob den dagen Daisy behöver täcken. Nu blev det verkligen en annan situation...

   I min släkt är jag fattiglappen, så jag har lite svårt att sätta mig in i situationen. Men jag tänker att om man får tex pengar som används till att köpa något barnet behöver, så skulle jag inte ha dåligt samvete. De som ger vill ge, så låt dem ha den glädjen. Däremot skulle det kännas konstigt att sätta in pengarna på barnets ISK istället för att köpa nåt för de nu.

   Radera
 2. Men va!? Fantastiskt ju! Vilken släkting!! Grattis till dig och Daisy!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Känns så skönt att ha lite extra pengar om utifall att.

   Radera
 3. Fin gåva, grattis!
  Vad som nästan är viktigare än själva summan är att det även är en bekräftelse på att någon bryr sig tillräckligt för att dela med sig. Jag gissar på att det värmer.

  I mitt eget liv har jag just preliminärt bestämt mig för att säga upp mig i början av april 2023, och vara ledig i minst ett år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du har så rätt. Jag är inte precis när släkt med personen ifråga, men har förstått att hen tycker om när jag skickar filmer på Daisys upptåg (häromdagen fastnade hon under magen på sin mamma, det var vansinnigt roligt att se hennes förvirrade min och Anettes uppgivna).

   Men så härligt med ett sabbatsår! Har du några planer redan nu kring vad du ska göra eller tänker du låta inspirationen komma till dig spontant?

   Radera
  2. Jag har lite idéer om att jag vill lära mig en del om några saker. Det kommer förmodligen innebära att jag kommer läsa en hög med relativt tekniska böcker.

   Jag har även idéer om att hinna resa en del. Och försöka sluta stressa så mycket, men det löser sig nog när jobbet försvinner.

   Radera
  3. Så himla roligt det låter! Jag tror också att stressen kommer minska iom jobbpaus, framförallt sån stress man inte ens är medveten om att man har.

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...