måndag 21 juni 2021

Sparo ger mig en välbehövlig spark i baken

Det jag tycker är allra bäst med gänget jag väljer att hänga med och kalla för FIRE (då använder jag alltså det begreppet oerhört brett) är hur man inspirerar varandra på så många olika sätt. 

Visst är rubriken ett vansinnigt fult sätt att få många att läsa, men faktum är att det är exakt vad som hänt. Även om Sparo såklart inte har en aning om vad han gjort (tvek på att han läser min blogg, speciellt inte efter denna rubrik), så har jag honom att tacka för ännu mer pengar in i pengamaskinen. 

Men vi tar det från början (nu när ni blivit nyfikna och börjat läsa). Jag håller ständigt på med att rensa bland mina saker, mest för att jag samlat på mig väldigt mycket genom åren, men också för att jag har ett irriterande skjuta-upp-beteende som gör att jag ibland "rensar" genom att sortera mina saker lite prydligare. 

Smyckeskrinen (japp, plural) är ett sådant hopplöst projekt. Jag har gått igenom alla mina smycken åtminstone tre gånger och istället för att göra mig av med all skit jag samlat på mig (eller tom fått som dopminnen) så har jag bara gjort lite finare högar av allt. 

Men så läste jag på Sparos blogg om att sälja guld. Det lät så vansinnigt enkelt och smidigt, så jag beslöt mig för att jo, nu MÅSTE jag ta tag i det här. Inga fler ursäkter. 

Så jag satte mig ned och sorterade igenom mina smycken i tre högar. Guld, silver och skit. Gjorde en överslagsräkning och kom fram till att jag kunde få ungefär 500-1000 kr för smyckena. Helt klart värt besväret att sortera noggrannare (tex fyra berlocker i guld eller åtta örhängen i silver) och skicka iväg på värdering. I morse fick jag besked; 2500 kr var de beredda att ge mig. Klickade snabbt i ja och fick pengarna efter några timmar rätt in på ISK-kontot sålda saker. YAY!

Nu kanske någon tycker synd om mig, som är så snål att jag säljer mina egna smycken. Speciellt sånt jag fått i doppresent. Men jag känner mig bara lycklig. Inga av de där smyckena jag skickade iväg har jag använt mer än någon gång och jag kommer definitivt inte ångra mig. Däremot ångrar jag att de fått ligga i mina smyckeskrin så länge i onödan. 

Nu ska jag slänga bägge smyckeskrinen, för nu har jag bara kvar mina vardagssmycken (örhängen +  halsband) och finsmycken (2 par örhängen med matchande halsband). Dessa ryms i varsin fin liten ask i nattduksbordets ena låda. Bättre än så blir det inte!

Så tack Sparo för sparken i baken, den var verkligen välbehövlig!

4 kommentarer:

 1. Kul att höra! Om jag tröttnar på mina smycken ska jag göra detsamma.

  /Frihetsmamman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk om det kunde vara lika smidigt med andra saker... Typ böcker.

   Radera
 2. Nu har du inspirerat mig. Kollade hemsidan och såg bara info om guld. Men det funkar med silver också? Ska nog genast börja sortera allt jag inte använder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns under frågefliken information om silver. Det är bara vissa typer av silver som de köper in och priset är rätt lågt, men i mitt fall fick jag ändå flera hundralappar för halsband jag aldrig använder. Så det är helt klart värt att skicka in!

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...