torsdag 1 september 2022

Augusti 2022 vs augusti 2021

Den här månaden har känts väldigt dyr, jag har haft upplevelsen att jag bara "slängt iväg" pengar. Men tydligen har jag ändå hållit mig hemma mer än jag upplevt (när jag håller mig hemma går det inte åt några pengar), för det blev ändå en billig månad. Totalt har jag lagt ut 27 469 kr den här månaden, att jämföra med 2021 då jag la ut 32 493 kr. Yay vad bra jag känner mig nu. :-)

När det kommer till sparande ser det dock mörkare ut, 6 350 kr sparat i fjol och 6083 kr sparat detta år. Snart sjunker dessutom sparandet ännu mer, då jag ska börja betala stallhyra för Daisy. Men den dagen, den sorgen. ;-)

Den stora utgiftsposten den här månaden är mat, det märks verkligen att det blivit dyrare, även om jag ständigt jagar extrapriser. Stolt över att jag har 0 kr på reko och onödigt häst, jag har verkligen försökt att inte köpa nåt jag inte behöver. 

En annan rolig grej är att jag lyxar till det med en natt på hotell om ett par månader, då jag hade en gratisnatt på hotels.com att utnyttja innan årsskiftet. Den natten kostar mig 83 kr enbart. Såklart förutsätter det att man tidigare sovit 10 nätter på hotell, men ibland blir det ju att man måste göra det och då kan man snappa upp gratisnätter av bara farten. 

Givetvis bokar man nätterna på hotels.com via Refunder (klickar du på länken, blir medlem och handlar för minst 100 kr får jag en liten slant och du med!) så man får lite extra pengar tillbaka. 

Nu laddar jag för september, det blir fortsatt kamp för att spara pengar... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Utgifter för april

Som jag nämnt tidigare, april blev en helt galen månad ekonomiskt. Skäms för siffrorna... Edit: siffrorna inom parantes hänvisar som vanligt...