fredag 23 april 2021

Med lönen blev jag rik!

 Löning idag och helt vansinniga 41000 kr in på kontot. Det är bonus från föregående år och lönehöjning som kommer in retroaktivt från november har jag för mig. 

Oavsett är det den största summan som landat på kontot sen jag fick dubbel lön 2019 (slutade på konsultjobb som betalar ut lönen efter att man jobbat in den och började på jobb som betalar ut lön i förväg, mycket roligare än att byta till det omvända...) och det är pengar som är tydligt öronmärkta. 

Till att börja med skickar jag iväg en rejäl slant till Avanza. Jag flyttade faktiskt över pengar dit redan igår, då det var en liten slant kvar av förra lönen på kontot. Men konstigt nog har inga pengar dykt upp ännu. Surt! Det brukar gå så himla fort...

Sedan har jag ett par dyrare utgifter med hästarna i maj, så en del pengar går dit. Bufferten på banken är nu färdigfylld och förhoppningsvis dröjer det länge innan jag behöver använda de pengarna igen. 

Så är det även tänkt att jag ska köpa en vårjacka och en luftrenare. Det sistnämnda vacklar jag dagligen kring, men jag upplever att mina blommor inte riktigt kan rena luften från damm så mycket som jag skulle behöva. 

Vi får se om jag hinner med att köpa en jacka innan månadsskiftet, eller om kläder fortfarande blir  0 kr i april också.

Har du några särskilda planer för din lön?

7 kommentarer:

 1. April blir min sista månad med låg lön från gamla jobbet, så jag planerar redan för maj-juni :-).

  Men du...köp jacka!

  Trevlig helg!
  /Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med planer. :-D

   Ja, alltså jag skulle köpt jackan igår om jag bara varit förbi nån butik. Men det är lite mycket just nu på alla fronter, så tiden för att åka och leta kläder är obefintlig. Men snart kanske det lugnar sig... ;-)

   Radera
 2. Köpa och köpa, som Emil i Lönnebergas pappa sa. Vinterjacka ena månaden, vårjacka nästa. Om du väntar en månad kan du köpa sommarjacka istället! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Du är inte rädd för utgifter du" som samme ikon sa när mamman ville köpa en ny blyertspenna för att anteckna Emils hyss. Köp begagnat!

   Radera
  2. Hahahaha, underbart @onevikinggirl och @fruefficientbadass Vill dock påpeka att jag inte behöver någon sommarjacka, utan har varit i behov av en ny vår- och höstjacka sen typ 2017. ;-)

   Radera
 3. Ställ fram lite glasprydnadssaker, de drar till sig dammet på nolltid. I know!

  Det känns som att alla fyller år typ nu, så presenter är väl temat på denna lön.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då måste man ju damma dem. Hua. ;-)

   Presenter kan vara både roligt och jobbigt. Hoppas du hittar de perfekta presenterna till låg kostnad.

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...