Idag firar bloggen en månad. Det har verkligen varit en omtumlande månad för mig och jag har flera gånger tänkt att jag inte ska hinna skriva inlägg i bloggen. Men på nåt vis har det ändå dykt upp saker jag velat skriva om. Tills vidare så blir det därför ett inlägg om dagen, men jag kan inte garantera att trenden håller i sig.
Jag är väldigt glad över att jag började blogga mer allmänt (och anonymt), det känns skönt att få ur sig tankar och känslor när allt händer samtidigt. Idag ska jag tex iväg på en sista intervju innan kontraktet med nya jobbet skrivs på, det är en formalitet men ska ändå göras. Givetvis är jag nervös. Tänk om...
Igår provade jag att baka bröd för första gången i mitt liv. Rensar skafferiet och hittade en påse vetemjöl special, så det fick bli baguetter. Väldigt oklart när jag köpt den mjölpåsen och varför, men bröden blev helt okej. Lite sega kanske. Men definitivt lika goda som butiksbakade och garanterat billigare.
Har ni nåt bra brödrecept att dela med er av? Jag är förtjust i sånt där sött, mörkt bröd med russin och nötter i, förmodligen innehåller det massor med sirap (eller honung?) också. Men jag har en del vetemjöl special kvar, så tipsa på!
Om allt möjligt som på nåt vis rör min frihetssträvan. Målet är att sluta jobba 2032, men man vet aldrig vad livet hittar på. Du når mig enklast på frihet2032 at gmail.com
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det kommer att vara lite tyst här framöver
Jag fick en hint från en läsare att det behövdes ett livstecken igen. Så okej. Sen sist har jag haft semester och spenderat två veckor dund...
-
Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan. Som vanligt när FIRE-perso...
-
Jag har inte skrivit om det i bloggen någonting. Men för några månader snubblade jag över mitt drömboende. Där jag vill bo resten av mitt li...
-
Jag och Minna har diskuterat en del kring våra prepperbeteenden som så smått börjat gränsa till hoardertendenser. I mitt fall är det framför...
Jag delar inte din fäbless för sirap & annat götta i brödet. Själv slänger jag mest i solrosfrön och linfrö när andan faller på och skippar oftast sirapen helt. Men jag bjuder ändå på följande recept mest för att det är superenkelt och gott;
SvaraRaderahttps://niiinis.se/2014/08/30/brod-i-langpanna-saaa-gott/
Ofta gör jag bara extra mycket havregrynsgröt på morgonen när jag vill baka och använder överbliven gröt i receptet. Utan mjölk, det går lika bra oxå. Try it!
Tack för recept! Frågan är om jag orkar knåda i ett par minuter bara... Hm. Har ju ingen bakmaskin (eller jo, det har jag, men givetvis i huset i norr) så det blir för hand hela tiden. Ska iaf ge det ett försök!
RaderaVärlden (internet) är liten. Jag gjorde den degen igår och bakade upp imorse. Var faktiskt gott och min version kostade runt 13 kr + elförbrukning. Det lär räcka minst hela veckan för mig och avkomman. Prova om du gillar vitt bröd!
Raderahttp://duifokus.se/mat-dryck/bakning/vanskapsbrod/
SvaraRaderaMitt favoritbröd ända sen jag var liten, jag är också svag för sött bröd. Man får börja baka kvällen innan men inte speciellt betungande arbete. Jag brukar använda vetemjöl special och grädda på nedersta falsen.
Det lät lagom avancerat. :-) Gäller bara att jag planerar lite innan, så jag har tid både på kvällen och morgonen därpå att baka.
RaderaFlow FI har ett bröd som har blivit poppis hos fru EB och andra. https://flowfi.blogspot.com/2018/11/008-enkelt-billigt-matbrod.html
SvaraRaderaOh! Jag fastnade direkt vid "ingen knådning". Måste provas snart, snart.
RaderaVI med assistenter vill ha bröd med så mycket knådande som möjligt så att de 5 000 kr blir till en god investering ;)
RaderaNär du säger "huset i norr", menar du då norr om Ångermanland och Jämtland? Vet att du vill vara hemlig, men det är ju stora områden upp till dessa län eller så ovanför dem... ;)
SvaraRadera/Eva
Nä, vi kan väl säga att det bränns. ;-) Ungefär 40-50 mil från Uppsala.
Radera