Idag firar vi att jag blivit anställd på riktigt. Det var ju ett tag sen det blev klart, men pga en massa möten (...) så var det först idag de flesta i arbetsgruppen kunde vara med.
Jag bjuder på en mumsig fryst blåbärscheesecake, som tar lite tid att göra (ffa krossa mandelbiskvierna), men som i gengäld går att göra långt i förväg.
Eftersom jag inte kan ta med mig den till Camp FI, så tänkte jag att jag "bjuder" på den här istället!
Ingredienser:
150 g mandelbiskvier (dvs en påse)
50 g smör
200 g philadelpiaost
1 dl florsocker
3 dl grädde
2 dl blåbärssylt
Krossa mandelbiskvierna i en mortel. Ta inte för många i morteln åt gången, då flyger det smulor överallt... Smält smöret i en kastrull och blanda i smulorna. Tryck ut i en form med avtagbar kant och låt stelna i kylen.
Vispa grädden i en bunke. Blanda försiktigt ihop philadelpiaost och florsocker i en annan bunke. Blanda sedan ned grädden i ostmassan. Klicka ned blåbärssylten lite slarvigt (så det blir lite mönster av ljusare och mörkare lila). Bred ut över biskvibotten och låt stå i frysen minst fyra timmar.
Ta fram några minuter innan servering, ät och njut!
NOM!
SvaraRaderaDet låter fantastiskt gott!! Vad synd att du inte kan komma nästa vecka :( Stort grattis igen till nya jobbet!
SvaraRaderaHaha, jo jag kan komma (och kommer!) men tyvärr kommer den frysta blåbärscheesecaken hinna smälta innan jag är framme, så den får snällt stanna hemma. Tar med mig bananpannkakor istället. ;-)
RaderaLåter mumsigt! Har du testat med färska blåbär, kanske rårörda? Av någon anledning så gillar jag inte blåbärsylt men blåbär:)
SvaraRaderaNä, inte i det här receptet. Däremot i Fru EB:s glass, det blev supergott. <3 Men det går säkert alldeles utmärkt med bär i den.
Radera